Drs. Karin Kasdorp (1970) studeerde organisatiekunde, culturele antropologie en journalistiek. Ze ontwikkelde De Balansindicator, model voor cultuurverandering. Vanuit haar consultancy-praktijk Equinox begeleidt ze organisaties bij cultuur-veranderingsprocessen. Eerder werkte ze als manager Communicatie, tekst-schrijver, full-time moeder en bestuurder. 

 

"Al 20 jaar ben ik gefascineerd door de rol die masculiniteit en femininiteit spelen in antropologische processen en hoe cruciaal die twee fenomenen zijn bij een cultuurtransitie. In de afgelopen jaren heb ik de aandacht ervoor in rap tempo zien toenemen.

In mijn artikelen op Publicaties en weblog kun je lezen hoe ik maatschappelijke ontwikkelingen heb zien aankomen en processen heb geduid. De teksten zijn dan ook allesbehalve gedateerd, al zijn ze soms jaren geleden geschreven. 

Ik vind het inspirerend om te zien dat de tijd nu rijp is voor de Balansindicator. 

 

Bewustwording en non-duaal denken zijn een belangrijke inspiratie voor mij.

Dat heeft geleid tot een integrale - of zo je wilt holistische - kijk op nieuwe economie, bestuur en gezondheid. 

 

De combinatie van mijn academische vorming, bestuurlijke en journalistieke kwaliteiten met een scherpe intuïtie en intrinsieke drijfveren past in mijn non-duale aanpak."

"Cultuurverandering begint bij de verandering van de mindset van de groep, en die begint bij het (h)erkennen van masculiene en feminiene waarden."

Karin Kasdorp